Afzuiging Horeca

Afzuigsysteem

Dampafzuiging, afzuigkappen en geurfiltersystemen zijn in de horeca van groot belang voor het klimaat in de keuken en het restaurant. Zonder goede afzuigkap, afzuiginstallatie of voldoende ventilatie in de horeca keuken kan er ongewenste geur-, of rook ontwikkeling ontstaan. Voor iedere horeca keuken is het van het grootste belang dat de afzuiging goed geregeld is. Het complete afzuigsysteem dient op elkaar afgestemd te zijn. Een goed werkend afzuigsysteem kan worden gerealiseerd door een zorgvuldige analyse van de situatie en een vaktechnische benadering van de wensen rondom dampopvang en luchtsnelheden.

Klimateam Nederland heeft eigen engineers en technici om de juiste afzuiginstallatie te ontwerpen. Ontwerp en levering van nieuwe installaties, maar ook het upgraden en uitbreiden van bestaande installaties behoort tot de mogelijkheden.

Type afzuigkap

De horeca afzuigkappen zijn er in diverse types, maten en uitvoeringen. We maken onderscheid tussen afzuigkappen wandmodel, eilandafzuigkappen en inductie afzuigkappen. Dit laatste type afzuigkap wordt veruit het meeste geleverd omdat er bij dit type afzuigkap een lucht-invoer systeem is geïntegreerd (lucht inductie) waardoor er een betere luchtbalans in de bedrijfskeuken wordt gecreëerd. Met een inblaassysteem reeds geïntegreerd in de inductiekap wordt voorkomen dat er grote lucht tekorten in de keuken ontstaan.

Een lucht inductie systeem is tevens uiterst duurzaam, omdat een deel van de afgevoerde lucht niet verwarmd of gekoeld hoeft te worden. Met andere woorden; gedurende de wintermaanden hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak bij te springen en in de warmere maanden geld hetzelfde voor de airconditioning. Dit leidt tot een significant lager energieverbruik ten opzicht van de conventionele horeca afzuigkap.

Klimateam Scan?

Een luchtafvoer installatie die leidt tot veel klachten uit de buurt vanwege b.v. geur-, of geluidsoverlast hoeft niet per definitie totaal opnieuw aangelegd te worden. Soms zijn slimme oplossingen mogelijk om de problemen aan te pakken. Klik op de scanknop hiernaast om uw installatie te scannen.

Uitbreiding van de keuken of kooklijn

De bestaande, oorspronkelijke afzuiginstallatie kan na verloop van tijd niet meer up-to-date en effectief zijn. Het komt voor dat er in de loop der jaren meer en andere apparatuur is bijgeplaatst. Indien thermische productieapparatuur zoals friteuses of combisteamers niet onder de afzuigkap staan of er deels onderuit steken, kan dit resulteren in het ontsnappen van bak-, en braad dampen omdat de oorspronkelijke afzuigkap eenvoudigweg te klein is. Een grotere dampafzuigkap met de juiste oppervlakte en maatvoering kan het probleem oplossen. Het vervangen van de bestaande dampafzuigkap voor een nieuwe, grotere afzuigkap lijkt ingrijpend, maar met de juiste planning en voorbereiding is de klus binnen een dag geklaard.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Klimateam Nederland BV

ADRES ALMELO
Virulyweg 37 C, 7602 RG Almelo

CONTACT
E. verkoop@klimateam.nl
M. 085 - 077 36 08

085- 077 36 08 verkoop@klimateam.nl