Afzuiging Horeca

Afzuigsystemen

Dampafzuiging, afzuigkappen en geurfiltersystemen zijn in de horeca van groot belang voor het klimaat in de keuken en het restaurant. Zonder goede afzuigkap, afzuiginstallatie of voldoende ventilatie in de horeca keuken kan er ongewenste geur-, of rook ontwikkeling ontstaan. Voor iedere horeca keuken is het van het grootste belang dat de afzuiging goed geregeld is. Het complete afzuigsysteem dient op elkaar en op de apparatuur afgestemd te zijn. Een goed werkend afzuigsysteem kan worden gerealiseerd door een zorgvuldige analyse van de situatie en een vaktechnische benadering van de wensen rondom dampopvang en luchtsnelheden.

Klimateam Nederland heeft eigen engineers en technici om de juiste afzuiginstallatie te ontwerpen. Ontwerp en levering van nieuwe installaties, maar ook het upgraden en uitbreiden van bestaande installaties behoort tot de mogelijkheden.

Type afzuigkap

Wandkap, eilandkap of inductie afzuigkap!

De horeca afzuigkappen zijn er in diverse types, maten en uitvoeringen. We maken onderscheid tussen wandmodel afzuigkappen, eilandafzuigkappen en inductie afzuigkappen. De induchtie afzuigkap wordt veruit het meeste geleverd omdat er bij deze afzuigkap een lucht-invoer systeem is geïntegreerd (lucht inductie). Doordat het inblaassysteem in de inductiekap is geïntegreerd ontstaan er geen grote lucht tekorten in de bedrijfskeuken. Met als gevolg een betere luchtbalans in de horecakeuken.  

Lager energieverbruik

Een lucht inductie systeem is uiterst duurzaam, een deel van de afgevoerde lucht hoeft niet verwarmd of gekoeld te worden. Gedurende de wintermaanden hoeft uw verwarmingssysteem minder vaak bij te springen en in warmere maanden geldt hetzelfde voor de airconditioning. Dit leidt tot een significant lager energieverbruik ten opzicht van de conventionele horeca afzuigkap.

Recirculatiekap

Koken op alle denkbare locaties!

Graag willen we u informeren over de Must Recirculatiekap. Deze professionele afzuigkap maakt het mogelijk om geur- en rookafzuiging  te realiseren op elke denkbare locatie. Er is namelijk geen afzuigkanaal naar buiten nodig. Het afzuigsysteem zit vol met techniek, waaronder Plasmamade Air Filters, waardoor de zwaardere geurbelasting in een horecakeuken kan worden omgezet in schone lucht. De Must Recirculatiekap is daarmee de perfecte oplossing voor keukens in panden waar de afzuiging niet naar buiten kan plaatsvinden.

Energiebesparing

Daarnaast is de Must Recirculatiekap energiebesparend in vergelijking met een standaard horeca afzuigsysteem. De buitenlucht die normaliter wordt binnengebracht hoeft in de winter niet te worden verwarmd en in de zomer niet te worden gekoeld. Daardoor blijft het energieverbruik laag en draagt de kap bij aan het duurzamer maken van uw professionele keuken. De diverse onderdelen hebben een lange levensduur en de kap wordt in Nederland energie neutraal geproduceerd. 

Klimateam Scan?

Een luchtafvoer installatie kan leiden tot veel klachten uit de buurt vanwege b.v. geur-, of geluidsoverlast. Echter is het lang niet altijd nodig om de installatie te vernieuwen of opnieuw aan te leggen. Vaak zijn er slimme oplossingen mogelijk om de problemen aan te pakken. Klik op de scanknop hiernaast om uw installatie te scannen.

Uitbreiding van de keuken

Updaten van de afzuiginstallatie!

De bestaande, oorspronkelijke afzuiginstallatie kan na verloop van tijd niet meer up-to-date en effectief zijn. Het komt voor dat er in de loop der jaren meer en andere apparatuur is bijgeplaatst. Bijvoorbeeld als er een aanvulling is geweest op de kooklijn. Wanneer thermische productieapparatuur zoals friteuses of combisteamers niet geheel onder de afzuigkap staan kunnen bak- en braaddampen ontsnappen. De baklucht kan ontsnappen omdat de oorspronkelijke afzuigkap eenvoudigweg te klein is. Een grotere dampafzuigkap met de juiste oppervlakte en maatvoering kan het probleem oplossen. Het vervangen van de bestaande dampafzuigkap voor een nieuwe, grotere afzuigkap lijkt ingrijpend, maar met de juiste planning en voorbereiding is de klus binnen een dag geklaard.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Klimateam Nederland BV

ADRES ALMELO
Virulyweg 37 C, 7602 RG Almelo

CONTACT
E. verkoop@klimateam.nl
M. 085 - 077 36 08

085- 077 36 08 verkoop@klimateam.nl