Ventilatie en Corona / Covid-19

Verversing van de binnenlucht

Goed ventileren is noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Ventileren is het 24 uur per dag verversen van binnenlucht met verse buitenlucht (luchtverversing). De verse buitenlucht vervangt steeds een deel van de lucht in een ruimte die vervuild is door bijvoorbeeld stofdeeltjes van kleding en vloerbedekking, het ademen van mensen en de uitstoot van (keuken)apparatuur en kookprocessen. Ventileren helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties te beperken.

Je kunt op verschillende manieren ventileren. Door ramen op een kier te zetten, via roosters of kieren, of met mechanische ventilatiesystemen. Goede ventilatie en effectieve luchtreinigers kunnen vuil en virusdeeltjes in de lucht verminderen.

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert om publieke ruimtes, bedrijven en andere organisatie te ventileren volgens de eisen van het bouwbesluit die van toepassing zijn op het gebouw en de gebruiksfunctie.

Voor vragen met betrekking tot het aanschaffen van een ventilatiesysteem of over het functioneren van het bestaande ventilatiesysteem kunt u contact opnemen met Klimateam. Onze experts kunnen u daarnaast adviseren over het gebruik, (energie)kosten en het onderhoud van een ventilatiesysteem. Daarnaast kunnen zij ook met u meedenken over de laatste stand van zaken omtrent de richtlijnen voor ventilatie en Corona – Covid 19.

Richtlijnen RIVM

De adviseurs van Klimateam volgen nauwgezet de ontwikkelingen en wijzigingen in de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot Corona / Covid-19. Deze richtlijnen in combinatie met jarenlange expertise rondom ventilatie en luchtverversingssystemen vormen de basis voor het advies. Dit advies wordt per klant afgestemd op de specifieke vraag en het gebruik van een (zakelijke) ruimte.

Onderstaand een opsomming van een aantal situaties waarin wordt geadviseerd contact op te nemen met een deskundige om de bestaande situatie, vanwege Corona / Covid-19, te beoordelen:

  • Wanneer het bestaande ventilatiesysteem functioneert op basis van recirculatie. (recirculatie is luchtverplaatsing en geen luchtverversing).
  • Wanneer gebruik wordt gemaakt van een tafelventilator of staande ventilator. Luchtstroom van persoon naar persoon moet worden vermeden.
  • Wanneer er tussenwanden of scheidingselementen in een ruimte zijn geplaatst, dit kan het goed functioneren van een ventilatiesysteem verstoren.

Voor de actuele richtlijnen rondom Corona / Covid-19 verwijzen wij u door naar de Rijksoverheid.

Klimateam Scan?

Een luchtafvoer installatie die leidt tot veel klachten uit de buurt vanwege b.v. geur-, of geluidsoverlast hoeft niet per definitie totaal opnieuw aangelegd te worden. Soms zijn slimme oplossingen mogelijk om de problemen aan te pakken. Klik op de scanknop hiernaast om uw installatie te scannen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Klimateam Nederland BV

ADRES ALMELO
Virulyweg 37 C, 7602 RG Almelo

CONTACT
E. verkoop@klimateam.nl
M. 085 - 077 36 08

085- 077 36 08 verkoop@klimateam.nl