Ventilatie

Verversing van de binnenlucht

Goed ventileren is noodzakelijk voor een gezond en prettig binnenklimaat. Ventileren is het 24 uur per dag verversen van binnenlucht met verse buitenlucht (luchtverversing). De verse buitenlucht vervangt steeds een deel van de lucht in een ruimte die vervuild is door bijvoorbeeld stofdeeltjes van kleding en vloerbedekking, het ademen van mensen en de uitstoot van (keuken)apparatuur en kookprocessen. Ventileren helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties te beperken.

Je kunt op verschillende manieren ventileren. Door ramen op een kier te zetten, via roosters of kieren, of met mechanische ventilatiesystemen. Goede ventilatie en effectieve luchtreinigers kunnen vuil en virusdeeltjes in de lucht verminderen.

Wettelijke eisen ventilatie

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert om publieke ruimtes, bedrijven en andere organisatie te ventileren volgens de eisen van het bouwbesluit die van toepassing zijn op het gebouw en de gebruiksfunctie.

Voor vragen met betrekking tot het aanschaffen van een ventilatiesysteem of over het functioneren van het bestaande ventilatiesysteem kunt u contact opnemen met Klimateam. Onze experts kunnen u daarnaast adviseren over het gebruik, (energie)kosten en het onderhoud van een ventilatiesysteem. Daarnaast kunnen zij ook met u meedenken over de laatste stand van zaken omtrent de richtlijnen voor ventilatie.

Richtlijnen RIVM

De adviseurs van Klimateam volgen nauwgezet de ontwikkelingen en wijzigingen in de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot ventilatie en luchtbehandeling. De richtlijnen voor ventilatie in gebouwen is vastgelegd in de NEN1087:2001 nl. Deze richtlijnen in combinatie met jarenlange expertise rondom ventilatie en luchtverversingssystemen vormen de basis voor het advies. Dit advies wordt per klant afgestemd op de specifieke vraag en het gebruik van een (zakelijke) ruimte.

Onderstaand een opsomming van een aantal situaties waarin wordt geadviseerd contact op te nemen met een deskundige om de bestaande situatie te beoordelen:

  • Wanneer het bestaande ventilatiesysteem functioneert op basis van recirculatie. (recirculatie is luchtverplaatsing en geen luchtverversing). Hierdoor kunnen klachten ontstaan. 
  • Wanneer er tussenwanden of scheidingselementen in een ruimte zijn geplaatst, dit kan het goed functioneren van een ventilatiesysteem verstoren.

Klimateam Scan?

Een luchtafvoer installatie kan leiden tot veel klachten uit de buurt vanwege b.v. geur-, of geluidsoverlast. Echter is het lang niet altijd nodig om de installatie te vernieuwen of opnieuw aan te leggen. Vaak zijn er slimme oplossingen mogelijk om de problemen aan te pakken. Klik op de scanknop hiernaast om uw installatie te scannen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Klimateam Nederland BV

ADRES ALMELO
Virulyweg 37 C, 7602 RG Almelo

CONTACT
E. verkoop@klimateam.nl
M. 085 - 077 36 08

085- 077 36 08 verkoop@klimateam.nl